top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik betalen voor uitgave van mijn manuscript?

Nee, er gelden bij ons geen kosten voor de auteur. Behalve indien exemplaren voor eigen verkoop/distributie worden besteld.

Wordt er wel goed gekeken naar mijn manuscript?

Jazeker. Wij laten eerst een quickscan uitvoeren van de ingeleverde manuscripten. Dat wil zeggen dat wij kijken naar het verhaal en de synopsis. Indien wij het willen uitgeven, en de overeenkomst is tot stand gekomen, gaat onze redactie ermee aan de slag. Daar komen altijd correctievoorstellen uit voort, waarmee de auteur het wel of niet mee eens kan zijn. Meestal wordt 95% of meer geaccepteerd, maar als de correctievoorstellen nauwelijks of veel minder dan 95% worden overgenomen zien we alsnog van publicatie af. We maken geen inbreuk op de inhoud, maar zorgen er wel voor dat het een prettig leesbaar boek wordt.

Is het mogelijk om eigen exemplaren te bestellen, voor b.v. eigen verkoop?

Dat is zeker mogelijk, maar let er wel op dat boeken in Nederland nooit onder de vastgestelde boekenprijs verkocht mogen worden, vanwege de Wet op de vaste boekenprijs.

Recensie-exemplaren

Bij de introductie van je boek wordt door ons een persbericht gestuurd naar plm. 1.000 adressen. Recensenten kunnen aan de hand daarvan dan een boek of e-boek ter beoordeling bij ons aanvragen.

Lezers- en luisteraarsvragen voor onze auteurs

Het is belangrijk voor schrijvers om te weten wat men van zijn of haar boek vindt en vragen worden graag beantwoord. Vragen van lezers of luisteraars aan de auteurs kunnen bij ons per e-mail worden ingediend.

bottom of page