top of page

Agenda

Onze auteurs houden regelmatig ook boekpresentaties, waar je als lezer gratis bij kunt zijn om te luisteren naar interessante verhalen, en waar je misschien zelfs een handtekening kunt krijgen voor in je gekochte boek.  

Op deze pagina houden we alle presentaties, festivals etc. bij. 

DATA
voorkant.jpg
voorkant.jpg
Anchor 5

Waar: Puttershoek

Adres: boekhandel ‘Bij Arie’ in de Pieter Repelaerstraat 72

Wanneer: 11 februari 2023

Boekpresentatie 'Benjamin Franklin' en 'Rara dat ben ik'

Op zaterdag 11 februari a.s. signeert auteur Marja Visscher haar onlangs verschenen historische roman ‘Benjamin Franklin, de kracht van de attractie’ en daarnaast tevens het iets eerder bij ons verschenen kinderboek ‘Rara dat ben ik’. De signeersessie vindt plaats bij boekhandel ‘Bij Arie’ in de Pieter Repelaerstraat 72 te Puttershoek. Voor de vroege opstaanders is de auteur al om 10.30 uur aanwezig, maar geeft graag elke klant de kans de boeken met een handtekening van de auteur aan te schaffen en daarom zal zij aanwezig zijn tot 15.00 uur. Uiteraard staat zij open voor een gesprek met de lezers en beantwoordt zij graag vragen van lezers. Speciaal voor de kinderen signeert zij het kinderboek ‘Rara dat ben ik’ dat rijk is geïllustreerd met prachtige tekeningen van Ans van Ispelen.

9789464496185_front.jpg
Anchor 1

Boekpresentatie 'Boerenkool met rijst'

Op 25 februari a.s. van 13.00 tot 15.00 uur, lanceert auteur, Annette Baylé, haar op historische feiten gebaseerde debuutroman ‘Boerenkool met rijst’ bij Boekhandel Bruna aan de Donkerstraat 43 te Harderwijk. Wanneer je bij dit leuke evenement, waar je uiteraard ook een gesigneerd exemplaar kunt aanschaffen én de auteur kan ontmoeten, aanwezig wilt zijn, dan volstaat een mailtje naar vandewaterhanneke@gmail.com 

'Boerenkool met rijst' is een boeiende, pakkende historische roman over de voorouders van de auteur, die tot de slavenstand behoorden. Het vertelt echter niet alleen het indringende verhaal van de slaven in het Caribische gebied, maar knap verweven in het geheel ligt ook de moeizame relatie van Elisa en haar moeder Alice verborgen alsmede de liefdesrelatie van de bejaarde Olive met haar grote liefde in vervlogen tijden.

Het is moeilijk te geloven dat dit boek het debuut is van de 68-jarige Baylé, die het schrijven al langer koesterde, maar het nu tijd vond voor een roman over haar voorouders. Baylé: ‘Om te begrijpen wie je bent, moet je je verleden kennen. Ik vind het belangrijk om dit verhaal te vertellen, zodat er meer begrip komt voor elkaars afkomst.’

Deze debuutroman werd al enthousiast ontvangen! Een van de vroege lezers liet weten:

'Dit boek "pakt" je vanaf de eerste bladzijde en boeit tot de laatste! Zo mooi geschreven, ik heb ook echt een beeld bij de personen die zijn beschreven. Het slavernijverleden wordt zo duidelijk belicht. Zeker een aanrader.’

Baylé hanteert een bijzonder fraaie schrijfstijl en haar karakteriseringen zijn uiterst treffend. Het is dan ook zeker te hopen dat het niet bij deze familiehistorie blijft.

‘Boerenkool met rijst' wordt uitgegeven door Davey Jones Publishing als 245 pagina’s tellende paperback, is overal te bestellen onder ISBN 9789464496178 en verschijnt als e-boek onder ISBN 9789464496185. Van dit boek verschijnt tevens een luisterboek. De prijs van de paperback bedraagt € 19,95.

Anchor 2
logo-valentijnprijs.png

Waar: Ermelo

Wanneer: 13 mei 2023

Valentijnprijs

De prijs met de meeste liefde. Ben je er ook bij?
 
Het volgende Valentijn Festival is op 13 mei 2023 in het Zalencentrum te Ermelo. Dan is het Wereld Cocktail dag en ons thema voor de schrijfwedstrijd die we voor dat Festival organiseren is dan ook: Beachclub Valentijn.

Anchor 3
logo-juno.png

Waar: Ermelo

Wanneer: 24 juni 2023

Juno Kinderboekenprijs
Ben je er ook bij?

Binnenkort wordt de longlist van de deelnemende titels bekend gemaakt. Hierna gaat de jury zich beraden over de uiteindelijke winnaar.

De volgende uitreiking van de Juno Kinderboekenprijs is op 24 juni 2023 in het Zalencentrum te Ermelo. Het thema voor de schrijfwedstrijd die we hierbij organiseren is: Zomervakantie.

Anchor 4
hermes-thriller-award-zwart.png

Waar: Ermelo

Wanneer: 7 oktober 2023

Hermes Thriller award

A new thriller is born. Ben je er ook bij?

In augustus zal de shortlist bekend worden gemaakt, waarna de jury zich gaat beraden over de uiteindelijke winnaar.

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023.

bottom of page