top of page

Marcel Voskens

Auteur

Ik ben opgegroeid op het platteland, waar we elke dag verse melk en aardappelen kregen. Het was de bron voor mijn passie voor koken.
In 1979 maakte ik waarschijnlijk mijn eerste gerecht uit een kookboek. Ik was toen 11 jaar oud. Het gerecht heette: Bakkersverdriet”. Toen het op tafel kwam, vond niemand het lekker en ze lieten het bord verder onaangeroerd. Mijn vader at het echter met smaak op.

Jaren later werkte ik in de horeca en voelde me er als een vis in het water. Zowel in de bediening als in de bereiding van lekkere gerechten in veel restaurants. In 1992 werd ik zelfstandig ondernemer en er was een deel horeca aan verbonden. In die drukke periode had ik nooit echt de tijd om thuis te koken en ik beperkte me vaak tot dezelfde gerechten als op de zaak. Sinds een jaar of acht, toen mijn ondernemerschap eindigde, kookte ik veel thuis. Daar had ik plezier in en mijn creativiteit voor het op smaak brengen van gerechten nam een vlucht. Iedere dag moet voor mij een feestje zijn, daarom neem ik geen genoegen met een doorsnee smaak. Sinds ik in IJsselstein woon, probeer ik niet alleen mijn vrouw en kinderen dagelijks te verwennen met heerlijke gerechten, maar ook buren, vrienden en collega’s. Niets is voor mij leuker dan mensen te zien genieten van eten. Lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik leerde terug te gaan naar de basis en op een makkelijke manier stapje voor stapje heel eenvoudig iets simpels, maar vooral iets lekker te maken.

De boeken van Marcel Voskens

bottom of page